Превземането на Запорожката АЕЦ от руските военни носи рискове - такава

...
Превземането на Запорожката АЕЦ от руските военни носи рискове - такава
Коментари Харесай

Трайков: Ситуацията със Запорожката АЕЦ носи рискове

Превземането на Запорожката АЕЦ от съветските военни носи рискове - такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR някогашният енергиен министър Трайчо Трайков.

" Когато има война към атомна електроцентрала, има всевъзможни опасности и те са многочислени. В момента не се прави нормалният контрол и мониторинг върху работата на централата. Съществуват опасности с електрозахранването. " - разяснява Трайков в предаването " Денят ON AIR ".

Неговото мнение е, че макар че войната не е при нас, ние в някакво отношение живеем в конюнктура на война.

" Държавата би трябвало да е малко по-отговорна и по-силна ", добави той.

По думите му, цените на всевъзможни артикули растат и с нарушени вериги на доставки, постоянно може да се повярва, че цената на нещо фрапантно се подвига.

" Два типа държавни институции имат работа да проверяват случилото се оня ден. Това са службите за сигурност и Комисия за защита на конкуренцията, тъй като в Комисия за защита на конкуренцията има насъбрана задоволително информация за проучване на ценообразуването. " - уточни някогашният енергиен министър.

" Засега доста деликатно и санкциониращите страни, и глобената Русия са си сложили петрола и газа, сякаш отвън глобите ", установи той.

Трайков разяснява, че без газ, по отношение на енергетиката, може да се оправим, само че с цената на някои неудобства.

" Например с това, че топлофикациите ще би трябвало да пламтя мазут, който замърсява въздуха. За електричеството от газ ние ще разчитаме. Газът като суровина е невероятно да бъде заместен и това ще удари доста мощно заводите от промишлеността, които употребяват газ. ", добави събеседникът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР